Germinarea Semintelor de Paulownia Elongata

De ceva timp am primit de la un prieten niste seminte de Paulownia Elongata si am decis sa le pun la germinat fiind si eu curios daca tot ce se vehiculeaza pe internet este adevarat despre acest Paulownia - numit si Arborele Printesei.
Paulownia are originile in China unde se cultiva de aproximativ 2000 ani pentru productia de lemn, fiind un arbore cu cea mai avansata crestere, ajungand la maturitate la varsta de doar 3-4ani.
In Europa, a intrat pe piata doar in urma cu aproximativ 200 ani, ca si arbore decorativ, prin parcuri si gradini.

Avand insa o crestere atat de rapida si producand un lemn de calitate foarte buna - mai usor decat bradul si mai tare decat stejarul - incet, incet a inceput sa se planteze si la noi pentru lemnul acestuia.

Studiind mai mult pe internet si pe forumuri, am hotarat sa pun si eu cateva seminte de Paulownia Elongata la germinat.

Primul pas care l-am facut a fost sa pun intr-un flacon la care i-am detasat partea superioara, putina apa dupa care am adaugat cateva firicele de seminte. Flaconul l-am pus intr-o zona cu multa lumina si unde temperatura ii cuprinsa intre 25-32 grade celsius. Semintele de Paulownia pentru a germina au nevoie de aproximativ 7-8 zile si dupa germinare mai au nevoie de inca aproximativ 5 zile pentru a forma si primele frunzulite.
Asa arata acum semintele de Paulownia Elongata dupa 5 zile de stat la lumina si caldura corespunzatoare:
Dupa inca 4 zile, semitele au germinat in totalitate si unele dintre ele au deja frunzulite. Aceste seminte germinate de Pulownia Elongata sunt gata de a fi plantate in alte vase/paharele de plastic.
Eu am taiat tot flacoane de 2litri cat mai jos, undeva la 7-8 cm de la baza, le-am umplut cu pamant dupa care am pescuit fiecare samanta in parte din flaconul cu semintele germinate cu ajutorul unei scobitori si le-am pus in pamant astfel incat frunzulitele de Pulownia sa ramana la suprafata.

La Lidl am găsit niște mini sere si am zis ca încerc cum se dezvolta si in acestea, astfel ca am umplut o tăviță cu pamant si am plantat in fiecare compartiment cate o plantuta de Paulownia Elongata.

Am sa revin cu poze pe parcursul evolutiei plantelor de Paulownia Elongata.

ATENTIE!!! Pentru cei care vor sa testeze aceasta cultura, ofer cu titlu gratuit seminte de Paulownia Elongata, in limita a cat dispun si eu de seminte.





2 comentarii:

  1. Ma intereseaza daca puteti sa imi trimiteti si mie seminte de paulownia. Adresa mea de mail este heart_blaze@ymail.com, unde cred ca putem discuta pe privat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut, ți-am trimis un e-mail pe adresa de mai sus

    RăspundețiȘtergere